Bij Elemiah Massage kunt u terecht voor uiteenlopende klachten, welke door middel van dieptemassage kunnen worden verlicht of geheel worden verholpen:

 

Rugklachten

Nekklachten

Schouderklachten

Frozen shoulder

Spanningshoofdpijn

Stijfheid

Chronische klachten

Houdingsgerelateerde klachten

Psychosomatische klachten

Artrose klachten

Reumatische klachten

Fibromyalgie

Acute (!) of minder acute kneuzingen, verstuikingen of verrekkingen

Migraine

Post-operatief herstel

 

Bij Elemiah Massage wordt een diepe, therapeutische massage toegepast door middel van fricties. Dit zijn diepe, drukkende of glijdende bewegingen over de spierfascie (het uit bindweefsel bestaande  ‘jasje’) van de spier.

De basis van de massage bestaat uit lengtefricties, toegepast met name langs de aanhechtingen van de spieren, en puntfricties.

 

Fricties kunnen door hun intensiteit, vooral in het begin, pijnlijk zijn. Ze verminderen de spanning van de spieren, stimuleren de doorbloeding (en zo het herstelproces) maar breken bovenal minderwaardig weefsel af dat klachten in stand houdt. Het weefsel kan zich vervolgens weer op gezonde wijze ontwikkelen. Het lichaam wordt dus als het ware opgeschoond, wat een direct gevoel van ontspanning en pijnvermindering teweeg brengt.

 

Naast de feitelijke massage kan ook gericht aan de oorzaak van de klachten gewerkt worden, welke zowel fysiek als emotioneel kan zijn. Een regelmatige massage houdt zowel uw lichaam als geest in goede conditie.

 

Alle massages bij Elemiah Massage zijn gebaseerd op de therapeutische fasciale massage. Echter, het te masseren gebied en intensiteit van de massage kunnen op verzoek verschillen naar gelang het doel van de massage. De massage kan gericht zijn op klachtenbestrijding, ontspanning, revitalisatie en sportprestatieverbetering, en bestrijding van cellulite (de zgn. ‘sinaasappelhuid’).